Teaser: En podcast om Janne-saken

October 16, 2018

Etter en romjulsfest forsvinner Janne Jemtland sporløst fra sitt eget hjem i Veldre. Etter hvert dukker det opp spor etter Janne, og til slutt pågriper og sikter politiet Jannes ektemann for drap. I denn podkasten følger vi rettssaken mot ektemannen, ser tilbake på hva som skjedde og hvordan saken preget en hel kommune. 

Første episode slippes i november. 

00:0000:00

Slik var de dramatisk dagene etter at Janne ble drept

November 8, 2018

Vi oppsummerer Janne-saken og de dramatiske dagene fra Janne Jemtland forsvant fra sitt hjem i Veldre til hun ble funnet drept i Glomma. En kriminalpodkast fra Østlendingen og Ringsaker Blad. Med Jeanette Sandbæk Håland og Jan Morten Frengstad.

00:0000:00

Saken som satte Brumunddal på hodet: – Dala-samfunnet sto sammen

November 9, 2018

Ordføreren hadde ferie da Janne Jemtlan forsvant, og dermed måtte varaordfører Geir Roger Borgedal håndtere den kompliserte situasjonen. Slik påvirket saken Brumunddal-samfunnet. 

00:0000:00

Ektemannens tidligere soldatkamerat: – Han har fullstendig sveket oss

November 10, 2018

På en dårlig telefonlinje fra Teheran får vi et intervju med tidlige fremmedlegionær Charles Støeng. Han tjenestegjorde i den franske hæren sammen med ektemannen til Janne Jemtland. Støeng forteller om livet i legionen, om sitt forhold til ektemannen og sitt syn på den alvorlige straffesaken. 

00:0000:00

Første uke i retten oppsummert - ektemannen og barnas forklaringer

November 15, 2018

Den første intense uken i rettssaken mot ektemannen til Janne Jemtland er over. Han selv har forklart sin versjon, som har gitt noen svar, men også veldig mange nye spørsmål. I tillegg har vi fått høre et detaljert vitnemål fra den eldste sønnen om natten da Janne Jemtland ble drept. 

00:0000:00

Det er mye som ikke stemmer. Kan ektemannen ha fått hjelp til å fjerne liket av Janne?

November 25, 2018

Rettsuke nummer to er ferdig i Janne-saken, og vi har på langt nær fått alle svar. Det er store sprik mellom ektemannens forklaring og endel av de tekniske funnene i saken. Det reiser spørsmålet om tiltalte kan ha fått hjelp, og at han forklarer seg usant for å skjule en eventuell medhjelper. 

00:0000:00

Jannes bror som savnet, smerten, sinnet og all støtten

November 26, 2018

Terje Opheim, Janne Jemtlands bror, levde tett på familien i dagene hvor hun var savnet. I denne episoden forteller han om livet i huset i Veldre, om hvordan han oppfattet ektemannen, om sjokket, sinnet og smerten. Og ikke minst tankene som stadig flyr tilbake til Jannes to sønner. 

00:0000:00